Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

Uw auto en de APK

RDW Eijsden keurt een ingevoerde camper.. Let erop, dat de APK niet verloopt tijdens uw overwintering. Een geldige keuring kan in Nederland, in Belgie en vanaf 1 oktober 2012 ook in Spanje worden uitgevoerd.
Keuring kampeerauto bij de RDW in Eijsden

Een overschrijding van de APK-datum van uw (kampeer)auto kan tot een fikse bekeuring leiden.

Een door de RDW erkende APK keuring kunt u laten uitvoeren in Nederland, in een aantal keuringsstations in Belgie en vanaf 1 oktober 2012 ook in een beperkt aantal keuringsstations in Spanje.

U kunt uw auto tot twee maanden voor de keuringsdatum ter keuring aanbieden zonder dat de oorspronkelijke keuringsdatum verschuift. Als uw keuringsdatum ongunstig valt en u bent van plan regelmatig te gaan overwinteren, dan is het slim om uw (kampeer)auto een keer in de zomer te laten keuren, ongeacht de werkelijk vereiste keuringsdatum. Alle opvolgende keuringen vallen dan ook in de zomer.

Denk er om, dat de verplichte APK datum ook geldt voor auto's, die u in Nederland in uw garage achterlaat, tenzij u het kenteken hebt geschorst! Door het schorsen vervalt de belasting-, de APK- en de verzekeringsplicht. Schorsen kan tegenwoordig online via internet. Hiervoor hebt u een DigiD code nodig. Schorsen heeft alleen zin als u meer dan drie maanden wegblijft. Denk erom, dat uw auto na schorsing niet meer op of aan de openbare weg mag staan.

Lees ook:

Knop lees verderAuto- en kampeerautoverzekeringen