Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

Wereldwijd overwinter accommodaties

Kamperen of hotel/appartement huren?

Wie goed rekent, komt snel tot de conclusie, dat overwinteren in een hotel/appartement niet of nauwelijks duurder is dan overwinteren op een camping met een caravan of kampeerauto. Dat geldt zeker voor mensen, die nog geen camper of caravan hebben en overwegen er een aan te schaffen om te gaan overwinteren. Kiezen voor kamperen moet u dus vooral doen, omdat u kamperen erg leuk vindt, niet uit financiële overwegingen.

Camping Calareone bij Aguilas
Samen eten op camping Calareone bij Aguilas, Spanje

Waarom kiezen overwinteraars voor kamperen?

'In een hotel ben je te gast, in de camper ben je thuis!' zegt een camperverhuurder en dat geldt natuurlijk ook voor de caravan. In een caravan/kampeerauto heb je je eigen spullen om je heen, in een appartement ben je afhankelijk van de vraag, hoe goed (of slecht) de verhuurder van het complex voor de appartementen heeft gezorgd. Op een camping is het gemakkelijk om contact te leggen. Iedereen is het grootste deel van de dag buiten en een praatje is snel gemaakt. Tref je een buurman die niet in de smaak valt, dan start je de motor en ben je zo vertrokken (als je tenminste niet een langdurig contract met de camping hebt gesloten!) Je hebt je vervoermiddel altijd bij je. De mogelijkheden om iets van een land te zien, zijn daarom een stuk groter. Je kunt gemakkelijk een maandje hier- en dan een maandje daar verblijven, of -als je dat wilt- elke dag van een ander uitzicht genieten.

 

Knop Lees verderDe keuze tussen caravan en kampeerauto.

Appartementen in Benidorm
Wie kiest voor een hotel of appartement kan ook op Bali overwinteren.

Waarom kiezen overwinteraars voor een appartement of hotel?

Met een caravan of kampeerauto ben je praktisch gebonden aan een bestemming rond de Middellandse Zee. Appartementen worden wereldwijd aangeboden en de keuze aan mogelijke bestemmingen is dus heel groot. Een appartement heeft veel meer leefruimte dan een caravan of kampeerauto. Reizen met een auto of kampeerauto is door tol en hoge brandstofprijzen een kostbare aangelegenheid, vliegreizen zijn relatief goedkoop. Een caravan (met bijbehorende trekauto) of een kampeerauto kost een hoop geld. Van dat geld kan heel lang een appartement gehuurd worden. Campings liggen vaak aan de rand tot ver buiten de bebouwde kom, appartementen vind je in of vlak bij de stad. Een terrasje, even uit eten, naar de film of het theater, vanuit een appartement is dat een stuk gemakkelijker. Wat van de omgeving zien gaat gemakkelijk met een huurauto. Die zijn 's winters helemaal niet duur. Klik hier voor een compleet aanbod van overwinteraccommodaties.

Knop Lees verderDe keuze tussen hotel of appartement