Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

Touroperator of op eigen houtje, voor en nadelen

Vliegen

 

Het hoofdkantoor van Kras Reizen, een van de grotere touroperators.

De meeste touroperators met een overwinteraanbod bieden gecombineerde vliegreizen (‘pakketreizen’) aan. De heen- en terugreis en het verblijf zitten in een pakket. Maar vaak bestaat ook de mogelijkheid, alleen de accommodatie bij de touroperator te boeken. De heen- en terugreis organiseert u dan zelf. Veel touroperators bieden overigens ook losse vluchten (flight only) aan.

Kras.nl Klik hier voor het overwinteraanbod van Kras

 

 

 

Het voordeel van het reizen met een touroperator is evident.

Zaken om op te letten

Er zijn een aantal zaken, waar u op moet letten, en als er geen duidelijke mededelingen staan over het betreffende onderwerp in de brochure, naar moet vragen.

Alanya, Turkije. Een moskee naast het hotel is goed voor wie 's morgens graag vroeg opstaat.

Flexibiliteit

Het belangrijkste verschil tussen reizen per touroperator en ‘op eigen houtje’ is samen te vatten in het woord ‘flexibiliteit’. Als u een reis met een vaste reisduur hebt geboekt (bijvoorbeeld ’57 dagen Alanya’) en het bevalt u heel goed, dan kunt u vaak niet -of alleen tegen hoge kosten- bijboeken. Het omgekeerde geldt ook: Als het slecht bevalt, kunt u niet eerder weg (tenzij tegen hoge kosten).

Als u op eigen houtje reist, zijn de mogelijkheden om ter plekke uw reisplan aan te passen vaak een stuk groter.

De keuze tussen ‘touroperator’ of ‘op eigen houtje’ is dus voornamelijk een kwestie van persoonlijke afweging tussen de zekerheid en het gemak van de georganiseerde reis tegen de flexibiliteit en het ‘avontuur’ van alles zelf organiseren.