Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

Reis- en bagageverzekering

Heel veel toeristen sluiten standaard een reis- en bagageverzekering af voor vertrek. Of dit verstandig, respectievelijk noodzakelijk is, hangt heel erg af van de verzekeringen, die u al hebt lopen en van de waarde van het bezit, dat u meeneemt op reis. Wie met een wat oudere caravan en alleen standaard huishoudelijke bagage op reis gaat, loopt een heel ander risico dan iemand met een hagelnieuwe caravan en een zeer uitgebreide en kostbare inboedel. Wie kritisch zijn of haar verzekeringspakket doorneemt, zal merken dat veel grotere risico’s al op bestaande polissen zijn gedekt.

Bloemen

Wie verstandig met zijn geld wil omgaan, kijkt dus eerst naar de al aanwezige polissen en beslist dán of daarop nog aanvulling noodzakelijk of gewenst is. Daarbij moet u onderscheid maken tussen grote risico’s en kleine risico’s. Bij grote risico’s gaat het vooral om ziektekosten, repatriëring bij ziekte of overlijden en om (wettelijke) aansprakelijkheid voor schade, die u aan ánderen toebrengt. Het is zeker verstandig, zo niet noodzakelijk, deze risico’s afdoende te verzekeren. De meeste andere risico’s zijn relatief klein en in ieder geval in omvang beperkt. Denk daarbij aan diefstal van bagage, annuleringsrisico en aan het casco risico van uw eigen auto of caravan (u rijdt zelf schade aan uw eigen auto of caravan, als iemand anders dat doet volgt vrijwel altijd vergoeding door de w.a. verzekering van de tegenpartij).

Er worden door verzekeraars twee typen reis- en bagageverzekeringen aangeboden:

De gewone reisverzekering. Deze sluit u af voor een tevoren bepaalde reisduur en u betaalt premie per reisdag.

De doorlopende reisverzekering. Deze laatste is tegenwoordig heel geliefd. De verzekering wordt eenmalig afgesloten en is het hele jaar geldig voor alle reizen, die u in dat jaar maakt.

Maar let op: In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geeft de doorlopende reisverzekering niet het hele jaar dekking! In alle polissen is een clausule opgenomen, waarin is vastgelegd dat alleen reizen gedekt zijn, waarbij u minder dan het in de polis aangegeven aantal dagen onafgebroken in het buitenland verblijft. Dit begint al bij 45 dagen! Wie wil gaan overwinteren, moet dus heel kritisch naar de kleine lettertjes van zijn of haar doorlopende reisverzekering kijken en zeker niet alleen naar de fraaie reclamefolder! In veel gevallen kan tegen extra premie de duur van de dekking worden verlengd.

‘Shoppen’ is bij reis- en bagageverekeringe erg lonend, want er zijn ook maatschappijen, die op een doorlopende reisverzekering veel langere dekking geven!

Knop naar kadertekst'Goed verzekerd'