Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

De Zorgverzekering

NB: Het onderstaande heeft betrekking op de situatie in Nederland!

Artikel 11 van de Zorgverzekeringswet (Zvw) verplicht uw zorgverzekeraar aan u de zorg te leveren, waaraan u behoefte hebt (in natura), ófwel die zorg te vergoeden (restitutie). Daaraan is geen territoriale beperking verbonden. Als u in het buitenland bent, dan zijn uw rechten op zorg of betaling van die zorg niet kleiner of anders dan wanneer u in Nederland bent, maar -uiteraard- ook niet gróter dan wanneer u in Nederland bent. Dat betekent, dat uw zorgverzekeraar voor een gebroken been in het buitenland niet méér vergoedt dan voor een gebroken been in Nederland, maar ook niet mínder.

Het goede nieuws is dus, dat u op grond van de Nederlandse Zvw wereldwijd tegen de belangrijkste ziektekosten bent verzekerd, tegen de in Nederland geldende tarieven.

Buitenland

Health Center Agalasti, Griekenland
Het Health Centre van Argalasti, Griekenland.

Als u zich tijdelijk op het grondgebied van de EU/EER of een Verdragsland bevindt, kunt u er voor kiezen een beroep te doen op Verordening 1408/71 (EU/EER) of op het betreffende verdrag. Belangrijkste voordeel bij verblijf binnen de EU/EER: Als u een -gratis- Europese Zorgverzekeringskaart (EHIC) aanvraagt bij uw zorgverzekeraar, dan kunt u zonder uw portemonnee te hoeven trekken gebruik maken van de medische zorg volgens het wettelijke verzekeringspakket van het land waar u verblijft.

Let op: de Europese Zorgverzekeringskaart dekt niet de kosten van particuliere artsen en klinieken! In een Verdragsland bent u alleen verzekerd voor spoedeisende hulp.

Zonder (beroep op) de Europese Zorgverzekeringskaart of een verdrag bent u wel verzekerd (artikel 11), maar zult u de kosten vaak moeten voorschieten en achteraf verrekenen met uw zorgverzekeraar.

Bijverzekeren noodzakelijk?

Wat zijn de belangrijkste ongedekte risico’s bij verblijf in het buitenland als u alleen de basisdekking van de Zvw hebt?

Voor mensen die veel reizen, is de goedkoopste manier van bijverzekeren in de meeste gevallen het afsluiten van een aanvullende verzekering op de eigen basisverzekering. NB: Veel aanvullende verzekeringen kennen een beperking in de toegestane duur van het buitenlands verblijf. Informeer bij de maatschappij waar uw basisverzekering loopt.

Wie wat minder vaak of lang in het buitenland verblijft, kan een reisverzekering met module medische kosten afsluiten. Denk erom, dat veel doorlopende reisverzekeringen alleen dekking geven voor reizen met beperkt ononderbroken verblijf in het buitenland.

Let op: Het is verstandig om overal, maar zeker in private klinieken, zelf ‘de vinger aan de pols’ te houden. Soms is er een overdaad aan behandeling, waarbij de indruk ontstaat dat het verhogen van de omzet van minstens zo groot belang werd geacht als het genezen van de patiënt!

 

Europese Unie (EU): België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Engeland (inclusief Gibraltar), Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenie, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief Ceuta en Melilla), Tsjechië en Zweden.
Europese Economische Ruimte (EER): Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland.

Verdragslanden: Australië, Bosnië-Herzegovina, Kaapverdië, Kroatië, Macedonië, Marokko, Servië-Montenegro, Tunesië en Turkije.