Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

 

 

 

 

 

 

Banner naar Van Ham Overwinterreizen

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kiezen van de goede bestemming

Persoonlijke mix.

Wat voor ú -en daar gaat het uiteindelijk om- de goede overwinterbestemming is, hangt af van uw persoonlijke mix. Hoe warm wilt u het hebben? Hoe gezond bent u (en uw partner)? Hoe is het gesteld met uw talenkennis? Hoever wilt u reizen? Hoeveel kunt u besteden?

Een biertje drinken op een terras in

Een biertje drinken op een terras aan de Playa de Levante in Benidorm, Spanje. Er zijn slechtere manieren om de dag door te komen!

Bent u vooral een sociaal dier met een grote behoefte aan contact met andere overwinteraars, of amuseert u zich ook heel goed met andere dingen? Vindt u luxe campings heel leuk, of houdt u vooral van de eenvoud van het vrije kamperen?

En een lastiger criterium: Hoe avontuurlijk bent u? Lastig, omdat 'avontuur' gepaard gaat met 'risico' en ‘risico’ vaak meer een 'gevoel' is dan wat anders. We hebben vaak de neiging om bekende risico's te laag in te schatten en onbekende risico's te hoog, terwijl dat helemaal niets zegt over de echte hoogte van het risico. Het is in ieder geval goed om in uw achterhoofd te houden, dat uw gróótste risico zonder twijfel de reis zelf is (verkeersongeval). Alle andere risico’s, zoals diefstal, roof en ernstige gezondheidsproblemen komen daar ver achter.

Omdat vereweg de meeste overwinteraars met een partner op reis gaan, moet u het over al die afwegingen ook nog samen eens worden.