Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

Fundadore Travels - Het andere Italië

Overwinteren in Italië

In Italië kan prima overwinterd worden en dat doen vooral Duitsers. Op campings op het eiland Sicilië tref je een behoorlijk aantal overwinteraars. Maar ook op het vasteland bij het stadje Corigliano, helemaal onderaan aan de "zool' van de bekende laars, is een goed bezette en mooie camping, die zich richt op overwinteraars. Een soort 'Benidorm' of 'Antalya' zult u in Italië niet vinden. Overwinteren in Italië is daarom vooral iets voor de zelfstandige reiziger. Voor Italië overwinteraccommodaties klikt u hier. Of kijkt u op www.itale-overwinteren.nl

Overzichtskaart Italie zuid

De Etna op Sicilie met bloeiende fruitboom op de voorgrond

Klimaat

In voor- en najaar is heel Italië prachtig, maar in de maanden december, januari en februari zit u het beste in Zuid-Italië. De gemiddelde temperatuur doet daar in de winter weinig onder voor de temperatuur in Spanje en nog minder voor de gemiddelde temperatuur in Portugal (Algarve).

Op Sicilië is de rokende Etna heel vaak in zicht. Al vroeg is alles in bloei, deze foto is gemaakt op 26 januari!

Afstand

De afstand Utrecht-Corigliano is ongeveer 2080 km via de snelweg Frankfurt, Munchen, Milaan, Rome, Napels. Ter vergelijking:. Benidorm in Spanje is 1990 kilometer rijden en naar Faro in Portugal rijdt u ruim 2300 kilometer.

Actie

Florence, de prachtige Basilica di Santa Maria del Fiore in het hartje van de stad.
Florence, de kathedraal

Italië is eeuwenlang het centrum van Europa geweest. De Romeinen regeerden 500 jaar over een groot deel van Europa en of 'Brussel' (de Europese Unie) dat gaat evenaren, moeten we nog afwachten. Alleen al de reis door Italië naar het zuiden is een belefenis. Florence, Rome, Napels/Pompeï, en op Sicilië Siracuse en Agrigento, allemaal prachtige steden om te bezoeken. Sicilië is in veel opzichten Griekser dan Griekenland. Prachtige Griekse tempelcomplexen vindt u in Agrigento en Segasta en sterven zonder de wereldberoemde bikinimeisjes van de Vila Romana de Casale gezien te hebben is niet verantwoord.

 

Accommodatie

Een georganiseerd overwinteraanbod naar Italië is er niet, maar er zijn wel individuele aanbieders van accommodatie.

Rond de grote steden zijn er altijd campings open, maar deze zijn door de tariefstelling nauwelijks geschikt voor langer verblijf. Overwintercampings met een tarief voor langer verblijf vindt u vooral op Sicilië. Er is een serieuze en enkele wat minder serieuze overwintercampings rond het plaatsje Corigliano.