Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

Portugal Algarve

Luxe zeer royale villa op toplocatie voor 4 of 6 overwinteraars

 

 

Overwinteren in Portugal

Overwinteren in Portugal gebeurt vooral langs de zuidkust, de Algarve. De hele kuststrook van Monte Gordo tot aan Cabo de S. Vicente in het westen is overwintergebied, maar ook in het binnenland en meer noordelijk tref je nog regelmatig overwinteraars aan. Zoekt u een overwinteraccommodatie in Portugal? Klik dan hier. Of neem een kijkje op www.portugal-overwinteren.nl

Overzichtskaart Portugal

Het klimaat

Omdat Portugal aan de Atlantische Oceaan ligt, rolt er zo af en toe een oceaandepressie tegen de kust. De Algarve is dus groener en natter dan de Spaanse costa's ten oosten van Gibraltar. Maar u krijgt er veel voor terug! Prachtige stranden van Monte Gordo tot Faro en een fantastische hoge kust van Faro tot Cabo de S. Vicente. Ook de lelijke Spaanse touristische hoogbouw ontbreekt vrijwel aan de Algarve.

Afstand

Van Utrecht naar Faro over de weg is iets meer dan 2300 kilometer. Ter vergeljk: Benidorm is 1990 kilometer.

Gezondheidszorg

Aan de Algarve is het niet moeilijk om Nederlandstalige huisartsenhulp te vinden. De Portugese publieke gezondheidszorg is kwalitatief goed, al zijn de omgangsvormen niet altijd wat we in eigen land gewend zijn. Private klinieken zijn minder talrijk dan in de Spaanse grote overwintergebieden.

 

Actie

De Algarve heeft een prachtige kust. Ter hoogte van Fuzeta is beschut water waar watersport ook in de winter mogelijk is. Er liggen een aantal fraaie golfterreinen. De appartement-complexen voor overwinteraars bieden -net als de campings- veel activiteiten aan. De Algarve is licht glooiend groen landbouwgebied met daartussen fraaie witte stadjes en oogt wat authentieker dan de Spaanse kust.

Quarteira Portugal

Quarteira in de verte en op de voorgrond het prachtige strand.

 

Vissen vanaf het klif

Vissen vanaf het klif in het westen van de Algarve.

Accommodatie

Een aantal touroperators biedt georganiseerde overwinterreizen naar Portugal aan. De campings zijn van goede kwaliteit, maar in de meeste gevallen minder luxe dan de Spaanse campings. Kort verblijf is vaak wat goedkoper dan in Spanje, maar de verschillen voor lang verblijf zijn heel klein geworden.