Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

Banner Overwinteren in Thailand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thailand

Tekst en foto's: Jos Verweij en George Snellebrand

Klimaat

ZonsondergangDe beste tijd voor ons westerlingen om een bezoek te brengen aan Thailand is tussen november en februari. Dan regent het het minst en is de temperatuur voor ons het aangenaamst. Ga je naar het noorden van Thailand, dan zijn ook de maanden maart tot juli best uit te houden al is de kans op een regenbui dan groter. De meeste toeristen komen in de wintermaanden. Zoekt u een overwinteraccommodatie in Thailand? Klik dan hier!

Zonsondergang bij Hua Hin

Afstand

VliegtuigOfschoon er enkelen zijn, die de reis over land( via Rusland en China ) maken en weer andere het land van de glimlach via het water zullen bezoeken, zullen toch de meeste bezoekers met een vliegtuig arriveren. Rechtstreeks met China Airlines, Thai Airlines, KLM en Eva Air of met een tussenlanding, vaak goedkoper maar met een uren langere onderweg-tijd. Reken voor een directe (10 uur) vlucht met rond de 1000 euro, voor een retour en voor een vlucht met tussenstop 600 tot 900 euro. Rond de feestdagen in december stijgen de prijzen. Een zoektocht op het internet kan voordeel opleveren.

Het is een hele zit, maar met een tropisch paradijsje in het verschiet valt het allemaal wel mee.

Vaak zijn de prijzen, die reisbureau's voor een ticket vragen lager dan die van de vliegmaatschappijen en meestal krijg je er nog vervoer vanaf de luchthaven en een à twee nachten met ontbijt in een hotel als cadeautje bij. Maanden van te voren boeken vergroot de kans op de goedkoopste stoelen.

Visum

Douna op het vliegveld

Dat zijn we in Europa niet meer gewend, in de rij staan voor de douane. Maar op het hypermoderne vliegveld Savvanabhumi International Airport van Bankok gaat het heel snel.

Voor een wat langer bezoek aan Thailand is een visum vereist. Voor een verblijf korter dan 30 dagen kunt u op het vliegveld in Bangkok een visum krijgen tegen het tonen van uw vliegticket.

 

Accomodatie,  eten en drinken

EtenVoor iedere beurs is wel een goed verblijf te vinden. Van luxe resorts ( pas op soms noemen eenvoudige hotels buiten de grote steden zich resorts ) tot rugzakpensions. De prijs kan lopen van 3 - 7 euro per dag tot rond de 100 euro per dag . Let op; bij verblijf tijdens de feestdagen in de grotere hotels/resorts kan het verplicht zijn deel te moeten nemen aan de vrij dure kerst of/en nieuwjaarviering.

Een smakelijke Thaise maaltijd in een lokaal restaurant, maar McDonalds is ook mogelijk (zie onder)

Voor 500 Baht of minder heb je met 2 personen een lekkere maaltijd en hoe verder weg van de grote steden hoe voordeliger het leven wordt.

Als je eet waar de Thai zelf eten kom je al aan een volle maag voor een halve euro. Drink geen kraanwater of los aangeboden water, drink eigenlijk alleen flessenwater.

Vervoer

Stadsbus BankokAlle vervoer is voor ons Europeanen spotgoedkoop. Of het nu de inlandse vluchten zijn of transport met een taxi, TukTuk of veerboot. Maak wel zodra je gebruik maakt van TukTuk of Taxi eerst een afspraak over de te betalen prijs of het gebruik van de taximeter. Met de bus kom je goedkoop overal. Wil je veel kilometers maken neem dan een luxe bus met airconditioning, reis je minder dan is de lokale bus of trein ook prima. Voor een busreis van Bangkok naar HuaHin ( ca 200 km ) betaalden wij nog geen 2 euro. Vooral het lopend buffet in de trein/bus is een ervaring. In vele steden waar men leeft van het toerisme lijkt het wel of de straten gevuld zijn met reisbureautjes. Boek hier Uw binnenlandse reizen.

Openbaar vervoer.

Gezondheidszorg

Massage op het strand van Hua HinDe gezondheidszorg is vrij goed georganiseerd. Er zijn openbare en private ziekenhuizen. Over het algemeen zijn de particuliere ziekenhuizen het best uitgerust. Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan. Zorg dus dat in je reisverzekering ziektekosten deel uitmaken van het verzekerde en heb het Nederlandse Alarmnummer (geen 0800 nummer!) van uw reisverzekering bij de hand.

Een massage op het strand van Hua Hin

 

 

 

 

 

Veiligheid

In geen enkel land heb ik zoveel jonge vrouwen, meisjes in groepen maar ook met enkelen of alleen zien reizen. Ook in de dagelijkse omgang is van lastigvallen of andere onwelkome zaken niets te merken. Let echter wel op zakkenrollers of andere gehaaide trucjes om je te ontdoen van koffers en/of kostbaarheden en credietkaarten Met je bankpas kun je bij de overvloedig aanwezige geldautomaten per keer voor een tegenwaarde van 200 tot 300 euro pinnen. Voor het gebruik van de automaat moet je wel betalen. Let op; het pasje wordt door de automaat zonder alarmerende pieptonen teruggegeven en wordt -als u het er niet op tijd uittrekt- na ca 30 sekonden weer ingeslikt.

Tropisch paradijs...

Taal

McDonaldsVeel Thai, die in de toeristenindustrie werken spreken een mondje Engels. Voor Thai, zoals voor veel aziatische mensen, betekent het iets moeten weigeren of niet weten gezichtsverlies. Men zal dus een ontwijkend antwoord geven of helemaal geen. Soms ook wordt met een glimlach een positief antwoord gegeven terwijl men het niet weet of niet teleur wil stellen.

Het hoeft niet per se altijd Thais eten te zijn...

 

 

Inkopen

Of het nu op de markt is of in een warenhuis, overal is het mogelijk om over de prijs van het begeerde te onderhandelen. Zeker bij de straathandelaren loont het om wat dieper op de gevraagde prijs in te gaan. In winkels is een korting van 10% toch al gauw haalbaar.

Verkeer

Hoofdstraat in BankokIn de grote steden is het gevaarlijk om als bestuurder aan het verkeer deel te gaan nemen. In Thailand gelden wel verkeersregels maar blijkbaar past iedereen die op zijn eigen manier toe. Het aantal brommers en scooters is overweldigend. Als voetganger dien je dan ook voortdurend op je qui-vive te zijn, ook op een zebrapad of bij verkeerslichten.

Het verkeer in Bankok gaat dag en nacht door.