Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

 

 

Overwinteren in Griekenland

Knop terug naar landenoverzichtInhoud van deze pagina
Klimaat || Afstand || Gezondheidszorg || Wat is er te doen || Accommodatie || Internet || Overwinteraccommodaties in Griekenland
Terug naar landenoverzicht

Overwinteren in Griekenland, kan dat? Zeker, wij deden het inmiddels vijf keer en we kwamen ieder keer heel tevreden terug. Griekenland is geschikt voor overwinteraars, die in staat en bereid zijn hun eigen amusement te organiseren. Grootschalige overwintervoorzieningen -zoals in Spanje en Portugal- zult u in Griekenland niet vinden. Griekenland trekt redelijk wat overwinteraars in appartementen en huizen, op de winteropen campings is het rustig.Overzichtskaart Griekenalnd en Turkije

Klimaat

's Winters komt Griekenland alleen op tv als er een sneeuwstorm over Athene blaast. Dat het slechte weer zelden of nooit het zuiden van de Peloponnesos, Kreta of Rhodos bereikt, vertelt de tv er niet bij. In het zuiden van Griekenland doet de gemiddelde temperatuur in de winter weinig onder voor Spanje en nog minder voor Portugal (Algarve). Wel is het er wat natter, maar in ruil daarvoor krijgt u een prachtig groen landschap.

Afstand

Het Heealth Center van Argalasti, GriekenlandGriekenland ligt verrassend dichtbij! Met de auto vanaf Utrecht rijdt u naar Patras in Griekenland -gebruik makend van de veerboot uit Ancona- maar 1390 kilometer, plus een vaardag. Helemaal over land naar Patras is 2600 kilometer rijden Ter vergelijking:. Benidorm in Spanje is 1990 kilometer rijden en naar Faro in Portugal rijdt u ruim 2300 kilometer.

Het Health Center van Argalasti, Griekenland

Gezondheidszorg

Griekenland heeft een uitstekend en uitgebreid netwerk van publieke gezondheidszorg. Er zijn ruim voldoende grote ziekenhuizen en in veel kleinere plaatsen vindt u een lokaal hospitaaltje (op de bewegwijzering meestal aangeduid met ‘Health Centre’). In de praktijk bent u dus zelden ver van (nood) hulp verwijderd. Artsen zijn uitstekend opgeleid (vaak in Amerika of Duitsland) en in de meeste gevallen kunt u met wat Duits of Engels goed met hen communiceren. Dat is niet altijd het geval met de lagere rangen in de gezondheidszorg en ook bij de receptie van een ziekenhuis treft u niet altijd iemand die Engels of Duits spreekt.

In een Health Centre kunt u binnenlopen voor noodhulp, maar ook voor gewone huisartsenhulp. Mankeert u iets ernstigers, dan zult u worden doorgezonden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Wat is er te doen

De Nike van Paeonios is te zien in het prachtige museum bij de plek waar de Olympische spelen zijn uitgevonden, de plaats Olympia, grofweg 100 km ten zuiden van Patras.
De haven van Githio Griekenland

Wie in Griekenland op zoek is naar georganiseerde activiteit, zal die voornamelijk rond Athene moeten zoeken, waar ook in de winter busreizen, trips en excursies worden aangeboden.

Griekenland is de bakermat van onze cultuur en er is heel veel te zien. De belangrijke monumenten en musea zijn 's winters allemaal open.

Ook landschappelijk heeft Griekenland veel te bieden.

In Griekenland is het massatoerisme niet zover doorontwikkeld als in Spanje en Portugal. Toeristische hoogbouw komt in Griekenland -in tegenstelling tot Spanje- weinig voor.

Accommodatie

Heel veel Grieken hebben geinvesteerd in toeristische accommodatie en er is een overvloedig aanbod van huizen, huisjes, appartementen en hotels. Het grootste deel van het aanbod richt zich op de zomer, maar het is ook in de winter mogelijk geschikte accommodatie te vinden.

Veel campings zijn na 1 oktober gesloten. Van de campings die niet gesloten zijn, zijn de meeste ook niet echt open. Niet open en niet dicht, wie er wil staan en wil betalen, wordt binnengelaten, maar reken er niet op dat de eigenaren veel voor de campinggasten doen. Maar er zijn gelukkig ook enkele campings, waar u prima langere tijd kunt verblijven. Een korte beschrijving van geschikte (over)wintercampings vindt u hier.

In Griekenland is vrij kamperen formeel verboden, maar in de praktijk hoeft u in de periode oktober tot en met maart niet op grote problemen met de overheid te rekenen. Uiteraard geldt hierbij de gouden regel van het vrij kamperen: Het gaat allemaal goed zolang u niemand overlast bezorgd. Als er iemand gaat klagen, dan kunt u gesommeerd worden te vertrekken (iets wat ons overigens nooit is overkomen) en formeel kan er zelfs een forse boete worden opgelegd.

Internet:

Grieks Verkeersbureau

De officiele website van Griekse nationale toeristen organisatie.

Griekenland.net

Is een grote en informatieve website over Griekenland.

Rhodos Info

Interessante website met veel informatie over Rhodos door en voor Nederlandstalige overwinteraars.

De Griekse Gids

Het motto van de Griekse Gids: -Alles over Griekenland vindt u in de Griekse Gids-


Bloemen

8 maart 2011 Rond Finikounda in het zuidwesten van de Peloponnesos staan de weilanden in volle bloei!

 

Knop terug naar landenpagina

Terug naar landenoverzicht