Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overwinteren in Spanje

Er kan geen twjfel over bestaan. Voor overwinteraars uit Noord-Europa is Spanje al sinds jaar en dag de belangrijkste overwinterbestemming. Tienduizenden overwinteraars uit Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland en de Scandinavische landen trekken naar de Spaanse Costa's. Maar ook gepensioneerde Spanjaarden hebben ontdekt, dat het 's winters aan de costa's veel aangenamer toeven is dan in het binnenland. In Benidorm wordt 's winters niet alleen Engels en Nederlands gesproken! Zoekt u een overwinteraccommodatie in Spanje? Klik dan hier. Of kijk op www.spanje-overwinteren.nl

Klik voor detail informatie per gebied in de kaart op de naam van een van de Costa's, of klik hieronder op

Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca, Costa de Almeria, Costa del Sol, Costa de la Luz

Kaart van Spanje met daarop de belangrijkse overwintergebieden Koppeling naar Costa del Azahar pagina Koppeling naar de Costa Blanca pagina

Spanje is geschikt voor elke overwinteraar. Jong, oud, gezond, ziek, kampeerders of appartement/hotelreizigers, voor elke categorie is er een interessant plekje te vinden.

De centra voor het overwinteren liggen aan de Costa Blanca (met al centrum Benidorm) en aan de Costa del Sol langs de hele kuststrook. Het belangrijkste centrum aan de Costa del Sol is Malaga en omgeving.

Omdat steeds meer overwinteraars naar Spanje gaan, komt ook de kuststrook boven Benidorm meer in de belangstelling. De eerste overwinteraars vindt u al meteen over de Spaanse grens in de Pyreneeën en rond Barcelona wordt al op behoorlijke schaal overwinterd.En ook in het westen aan de Costa de la Luz -met name rond Isla Cristina dicht aan de Portugese grens- neemt het aantal overwinteraars gestaag toe.

 

Genieten van de ochtendzon aan de Playa de Levante in Benidorm
Genieten van de ochtendzon op een bankje aan de Playa de Levante in Benidorm

Klimaat

In Benidorm is de gemiddelde dagtemperatuur in januari 16 graden. Dat voelt een heel stuk lekkerder dan de 5,2 graden van De Bilt. In Benidorm staat de zon 12 graden hoger dan in Nederland en het voelt daarom overdag al snel als lente. Nog wat warmer en droger is het in het zuidoosten van Spanje, grofweg het gebied rond Almeria. Het droge klimaat geeft dit gebied wel een tamelijk kaal aanzien.

 

 

Afstand

Over de weg naar Barcelona is 1510 kilometer, naar Benidorm 1990 kilometer en naar Malaga 2150 kilometer rijden vanaf Utrecht.

Gezondheid en gezondheidszorg

Spanje heeft een goede publieke gezondheidszorg en een heel uitgebreide private gezondheidszorg, die in belangrijke mate is gespecialiseerd in de 'oudere reiziger', zeg maar: de overwinteraar. Omdat ook artsen graag genieten van de Spaanse zon, hebben zich een flink aantal buitenlandse huisartsen en specialisten in Spanje gevestigd. Het vinden van een Nederlands sprekende arts is daarom in de grote overwintercentra niet moeilijk. Mensen die regelmatig medische zorg nodig hebben, kunnen heel goed in de omgeving van Benidorm overwinteren. Zorg wel voor een adequate ziektekostenverzekering. Een kale Nederlandse zorgverzekering geeft alleen toegang tot de Spaanse publieke gezondheidszorg.

Jeu de Boule is heel populair onder overwinteraars. Op camping Bonterra in Benicasim wordt regelmatig een wedstrijdje georganiseerd.

Actie

Camping Playa de Mazaron

Omdat er elke winter heel veel overwinteraars verblijven in Spanje, is er een uitgebreide amusementsindustrie rond de overwinteraar ontstaan. Veel overwintergebieden in Spanje zijn 's winters net zo druk als 's zomers, alleen is de gemiddelde leeftijd gestegen van 25 naar 60. jaar. In Benidorm kun je 's winters voor weinig geld een driegangen menu eten. De terrassen aan de Playa de Levante zitten 's middags al vol, in de cafes wordt gedanst op de muziek van een eenmansorkest. 's Avonds bieden bijna alle hotels een avondprogramma met shows en entertainment. Nachtclubs bieden bloot amusement voor wie dat wil, alles is mogelijk....

Accommodatie

Er is een overweldigend aanbod aan accommodatie in Spanje. De Spaanse bouwwoede is spreekwoordelijk en veel Nederlandse en Belgische huiseigenaren verhuren hun huis of appartement graag aan overwinteraars. Langs de kusten vindt u meer dan 100 winteropen campings. De populaire camping staan al vroeg vol en het is zeker niet vanzelfsprekend, dat er een plekje vrij is als u zich zonder reservering meldt aan de poort. De campings zijn overwegend van uitstekende kwaliteit. De tarieven voor kort verblijf zijn tamelijk hoog, maar alle campings geven flinke kortiingen voor langer verblijf.

Klik in de kaart boven aan de pagina op de naam van een van de Costa's voor meer informatie over dat gebied.